اخبار و تازه ها

عبارت مورد نظر را جستجو کنید رژیم غذایی مدیترانه‌ای و موفقیت لقاح آزمایشگاهی (IVF)

تحقیقات جدید نشان می‌دهد در زنانی که از ۶ ماه قبل از درمان‌های کمک باروری از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند شانس بارداری و تولد نوزاد زنده بیشتر است.

در این مطالعه محققان از ۲۴۴ زن در مورد رژیم غذایی که قبل از لقاح آزمایشگاهی (IVF) داشتند سوال کردند. سپس با توجه به میزان پایبندی به رژیم مدیترانه‌ای شرکت‌کنندگان را به ۳ گروه تقسیم کردند. آن‌ها مشاهده نمودند در زنانی که مقادیر بیشتری سبزی و میوه تازه، غلات کامل، حبوبات، ماهی و روغن زیتون مصرف می‌کردند و مقادیر کمی گوشت قرمز در رژیم‌شان بود احتمال موفقیت در بارداری ۶۵ تا ۶۸ درصد بیشتر بود.

بررسی زنان جوان‌تر از ۳۵ سال نشان داد اگر امتیاز پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۵ واحد افزایش یابد احتمال موفقیت در بارداری و تولد نوزاد زنده ۲/۷ برابر افزایش می‌یابد. در این مطالعه ارتباطی بین رژیم غذایی و موفقیت در بارداری در افراد بالاتر از ۳۵ سال مشاهده نشد. محققان معتقدند علت این امر تغییرات هورمونی، کاهش تعداد تخمک‌ها و سایر تغییراتی است که در زنان با افزایش سن رخ می‌دهد و تاثیر عوامل محیطی مانند رژیم غذایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این حال، این امر به معنای عدم اهمیت رژیم سالم برای زنان بالاتر از ۳۵ سال نمی‌باشد.

به گفته محققان در مورد بارداری، رژیم غذایی و سبک زندگی در مردان به اندازه زنان مهم است. مطالعات قبلی نشان داده که پیروی از رژیم مدیترانه‌ای کیفیت منی را در مردان بهبود می‌بخشد. به طور کلی نتایج این مطالعات نشان‌دهنده تاثیر رژیم بر باروری بوده و از نقش مفید رژیم مدیترانه‌ای در عملکرد تولید مثلی حمایت می‌کند.

نکته عملی: زنانی که برای بارداری تلاش می‌کنند باید به پیروی از یک رژیم غذایی سالم، همانند رژیم مدیترانه‌ای، تشویق شوند. زیرا پیروی از این الگوی غذایی سالم شانس بارداری را افزایش می‌دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید